Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Fryderyk
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Fryderyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-fryderyk1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Fryderyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-fryderyk2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Fryderyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-fryderyk3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Fryderyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-fryderyk4-2.jpg)
jajko | 4 szt |
cukier | 2/3 szkl |
olej | 6 łyżek |
mąka | 1 szkl |
ocet | 1/2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżki |
białko | 5 szt |
cukier | 1/2 szkl |
mak | 1/2 szkl |
wiórki kokosowe | 1/2 szkl |
mleko | 500 ml |
budyń waniliowy | 2 op |
żółtko jajek | 2 szt |
cukier waniliowy | 1 op |
masło | 1 kostka |
cukier puder | 3 łyżki |
ajerkoniak | 100 ml |
wiórki kokosowe | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: