Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jabłkowe
Kroki postępowania
Umyć obrać jabłka. Pokroić na ćwiartki wlać wodę do garnka i dusić jabłka do miękkości około 15 minut. Zdjąć z ognia i rozpuścić galaretki. Wymieszać i pozostawić do stężenia.
mąka pszenna | 4 łyżki |
otręby pszenne | 3 łyżki |
jajko | 5 |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
cukier puder | niepełna szklanka |
ocet 10 % | 1 łyżka |
jabłka | 1.5 kg |
galaretka brzoskwiniowa | 2 opakowania |
woda | niepełna szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: