Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe
# 3 szklanki mąki
# 1/2 szklanki cukru
# 1 kostka Kasi
# 5 żółtek
# 2 łyzeczki proszku do pieczenia
Masa jogurtowa:
# 1 kg jogurtu brzoskwiniowego
# 1/2 szklanki cukru
# 20 dkg kokosu
# 1 budyń śmietankowy
# 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto połączyć , powstanie kruszonka. Składniki masy jogurtowej wymieszać łyżką dodając pianę z 5 białek wcześniej ubitych . Blachę wysmarować tłuszczem , wysypać bułką tartą. Połowę kruszonki ( ja daję troszkę więcej jak pół) wysypać równomiernie na blachę, na to wylać masę jogórtową i na górę resztę kruszonki. Piec ok 45 min w 180 *C.