Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką
- ciasto jogurtowe z kruszonką
- ciasto z owocami i kruszonką
Kroki postępowania
Mąkę mieszamy z cukrem, oraz otartą skórką z jednej cytryny, dodajemy wiórki zimnego pokrojonego masła,
![Krok 1 - Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowe-z-malinami-i-cytrynowa-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowe-z-malinami-i-cytrynowa-kruszonka2-2.jpg)
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą, oraz proszkiem budyniowym.
Miękkie masło umieszczamy w misie miksera, wsypujemy cukier i cukier z wanilią, ucieramy do uzyskania pulchnej masy, cały czas miksując wbijamy po jednym jajku każde następne gdy masa się połączy, wsypujemy mąkę, na przemian dodajemy jogurt, miksujemy aż ciasto będzie gęste i jednolite.
![Krok 3 - Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowe-z-malinami-i-cytrynowa-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowe-z-malinami-i-cytrynowa-kruszonka4-2.jpg)
Pieczemy 45-50 minut w temp 165*c lub do suchego patyczka. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Zimne przed podaniem posypujemy pudrem.
![Krok 5 - Ciasto jogurtowe z malinami i cytrynową kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowe-z-malinami-i-cytrynowa-kruszonka5-2.jpg)