Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowo-czereśniowe z patelni (bez pieczenia)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto jogurtowo-czereśniowe z patelni (bez pieczenia) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowo-czeresniowe-z-patelni-bez-pieczenia1-2.jpg)
(Powinny być bardzo dokładnie ubite i napowietrzone.)
Nadal mieszając - dodać jogurt, olej, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Na samym końcu delikatnie wmieszać czereśnie.
![Krok 2 - Ciasto jogurtowo-czereśniowe z patelni (bez pieczenia) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowo-czeresniowe-z-patelni-bez-pieczenia2-2.jpg)
Ciasto wyrównać i szczelnie przykryć pokrywką.
(Jeśli w pokrywce jest otwór na parę - należy go zakleić.)
![Krok 3 - Ciasto jogurtowo-czereśniowe z patelni (bez pieczenia) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowo-czeresniowe-z-patelni-bez-pieczenia3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto jogurtowo-czereśniowe z patelni (bez pieczenia) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowo-czeresniowe-z-patelni-bez-pieczenia4-2.jpg)
(Ciasto należy zsunąć na talerz i obrócone z powrotem umieścić na patelni.)
![Krok 5 - Ciasto jogurtowo-czereśniowe z patelni (bez pieczenia) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-jogurtowo-czeresniowe-z-patelni-bez-pieczenia5-2.jpg)