Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe na zimno
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno , dodać cukier oraz żółtka , następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać . Wlać do tortownicy i piec okoł25-30 minut w temperaturze 160-180 stopni.
![Krok 1 - Ciasto kakaowe na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-na-zimno1-2.jpg)
Wykonanie masy kokosowo-budyniowej:
Budynie gotuje według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu czekamy aż ostygną następnie dodajemy margarynę i całość miksujemy . Po wymiksowaniu wszystkiego dodajemy wiórki kokosowe całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 20 minut .
![Krok 2 - Ciasto kakaowe na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-na-zimno2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto kakaowe na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-na-zimno3-2.jpg)
Do misy miksera dodajemy 200 ml mleka , bitą śmietanę w proszku oraz kakao . Całość miksujemy do uzyskania sztywnej masy.
Gotową masę odstawiamy do lodówki na 15 minut.
![Krok 4 - Ciasto kakaowe na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-na-zimno4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto kakaowe na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kakaowe-na-zimno5-2.jpg)