Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto karmelowo śliwkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto karmelowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-karmelowo-sliwkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto karmelowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-karmelowo-sliwkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto karmelowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-karmelowo-sliwkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto karmelowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-karmelowo-sliwkowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto karmelowo śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-karmelowo-sliwkowe0-2.jpg)
Ciasto: | |
żółtka jaj | 3 szt |
cukier | 0,5 szkl |
cukier waniliowy | 1 opak |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
margaryna | 1 kost |
mąka | 3 szkl |
Nadzienie: | |
powidła śliwkowe | 1 słoik |
mleko | 3 szkl |
cukier | 2 łyżki |
śliwki | 10 szt |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: