Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo-śmietanowe z malinami
Kroki postępowania
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao, cukier i mieszamy.
Siekamy z margaryną i dodajemy żółtka. Zagniatamy na gładkie ciasto (można dodać łyżkę zimnej wody). Ciasto dzielimy na 2 części.
Jedną wkładamy do zamrażarki a drugą wykładamy spód tortownicy i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach.
![Krok 1 - Ciasto kokosowo-śmietanowe z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kokosowosmietanowe-z-malinami1-2.jpg)
Następnie dodajemy proszek budyniowy wymieszany z wiórkami kokosowymi a także śmietanę. Miksujemy na najmniejszych obrotach i wylewamy na podpieczony spód.
Na wierzchu układamy maliny.
![Krok 2 - Ciasto kokosowo-śmietanowe z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kokosowosmietanowe-z-malinami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto kokosowo-śmietanowe z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kokosowosmietanowe-z-malinami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto kokosowo-śmietanowe z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kokosowosmietanowe-z-malinami0-2.jpg)