Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Lion
Kroki postępowania
Masa lion:
3 duże batony Liony w ciemnej czekoladzie
3 duże batony Liony w białej czekoladzie
750 g serka mascarpone
500 ml śmietany kremówki 36%
4 śmietan fixy
Masa śmietanowa:
450 ml śmietany kremówki 36%
2 śmietan fixy
2 łyżki cukru pudru
Dodatkowo:
8 paczek herbatników petit beurre (o maślanym posmaku)
1 puszka gotowej masy krówkowej
1/2 mlecznej czekolady do dekoracji
1/2 białej czekolady do dekoracji
![Krok 1 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion14-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion15-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion16-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion17-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion18-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion19-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion20-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto Lion foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-lion21-2.jpg)