Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto malinowe
Kroki postępowania
Ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier .Do ubitych białek dodajemy żółtka jeszcze ubijamy,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy 20 minut 175 st studzimy.
![Krok 1 - Ciasto malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-malinowe8-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-malinowe9-2.jpg)
Biszkopt smarujemy cienko białą śmietaną.
Do śmietany wsypujemy masę śmietanową malinową mieszamy na niskich obrotach miksera.
Jak śmietana stężeje wkładamy do worka cukierniczego i robimy na biszkopcie różowe rozetki.
![Krok 3 - Ciasto malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-malinowe10-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-malinowe11-2.jpg)
Odstawiamy do lodówki
![Krok 5 - Ciasto malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-malinowe12-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-malinowe13-2.jpg)