Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marcepanowo - cytrynowe
Lukier:
Utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny
Smacznego!!!!
--> ciasto jest bardzo delikatne więc nalezy uważać wyjmując je z blaszki
sól | 1/4 łyżeczki |
jajko | 5 szt |
ekstrakt z wanilii | 1 łyżeczka |
marcepan | 200 g |
cukier | 1 szklanka |
masło | 225 g |
skórka z cytryny | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka tortowa | 3/4 szklanki |
sok z cytryny | 6 łyżek |
cukier puder | 3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: