Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Metrowiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-metrowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-metrowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-metrowiec3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-metrowiec4-2.jpg)
2 szklanki mleka zagotować z cukrem
1 szklankę która pozostała zmiksować z mąką, sokiem z cytryny i alkoholem na gładka masę. Powstaną zmiksowana masę wlać do wrzącego mleka, gotować az zgęstnieje. Ostudzić. By nie powstał kożuch można garnek przykryć folia tak by dotykała budyniu.
Miękkie masło zmiksować i stopniowo dodawać mase budyniową, cały czas miksując.
![Krok 5 - Ciasto Metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-metrowiec5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto Metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-metrowiec6-2.jpg)
W garnku rozpuszczac masło i dodac połamaną czekolade, rozpuscić i natychmiast zdjąc z ognia.
Chlodną polewa polac ciasto.
Ciasto kroić na ukos.
SMACZNEGO :)
![Krok 7 - Ciasto Metrowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-metrowiec7-2.jpg)