Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowo-cytrynowe
Kroki postępowania
Mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać jajka, płynny tłuszcz z miodem, aromat i śmietanę.
![Krok 1 - Ciasto miodowo-cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-cytrynowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto miodowo-cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-cytrynowe2-2.jpg)
Krem.
Z proszku budyniowego, mąki i mleka ugotować budyń, ostudzić.
Masło i margarynę dokładnie utrzeć z cukrem pudrem, dodając stopniowo zimny budyń. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i aromatem.
![Krok 3 - Ciasto miodowo-cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-cytrynowe3-2.jpg)
1 blat posmarować połową kremu, drugi powidłami, na trzeci wyłożyć resztę kremu, wyrównać i przykryć czwartym blatem. Gotowe ciasto obciążyć i pozostawić na kilka godzin.
![Krok 4 - Ciasto miodowo-cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-cytrynowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto miodowo-cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-cytrynowe5-2.jpg)