Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowo kawowe z poziomką
Kroki postępowania
Ciasto podzielić na 2 części. Każdą z nich piec w 180 stopniach przez 25min. Następnie lekko skropić wywarem z herbaty i odstawić do wystygnięcia.
![Krok 1 - Ciasto miodowo kawowe z poziomką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-kawowe-z-poziomka4-2.jpg)
Utrzeć masło z cukrem w robocie kuchennym. Następnie wbić jajka i dodać miód, ciągle miksować. Powinna powstać gładka masa. Pod koniec miksowania dodać sok z 0,5 cytryny.
![Krok 2 - Ciasto miodowo kawowe z poziomką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-kawowe-z-poziomka3-2.jpg)
Na patelnię wlać śmietanę kremówkę i masło (ma być w temperaturze pokojowej). Ciągle mieszać, jak masło się rozpuści dodać cappuccino, cukier i kawę, dobrze wymieszać aby składniki się rozpuściły. Odstawić do przestygnięcia.
![Krok 3 - Ciasto miodowo kawowe z poziomką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-kawowe-z-poziomka2-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto miodowo kawowe z poziomką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-kawowe-z-poziomka1-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto miodowo kawowe z poziomką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-miodowo-kawowe-z-poziomka0-2.jpg)