Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto "nic"
Kroki postępowania
Miksujemy do momentu aż cukier się rozpuści a ciasto stanie się szkliste.
Wlewamy ocet , mieszamy , odstawiamy.
![Krok 1 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic2-2.jpg)
Na masę kakaową 1/2 ubitych białek rozprowadzając delikatnie po całości.
![Krok 3 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic4-2.jpg)
Upieczone wyjmujemy , odstawiamy do wystudzenia.
![Krok 5 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic6-2.jpg)
Resztę mleka zagotowujemy , dodajemy cukier , rozmieszane budynie oraz żółtka energicznie mieszamy do zgęstnięcia masy.
Odstawiamy do wystudzenia.
Wystudzony budyń ucieramy z miękkim masłem.
Galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzątku , odstawiamy w zimne miejsce.
![Krok 7 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic7-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic8-2.jpg)
![Krok 9 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic9-2.jpg)
Przykrywamy górą ciasta.
Odstawiamy na noc do lodówki by masy dokładnie stężały.
![Krok 10 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic10-2.jpg)
![Krok 11 - Ciasto "nic" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-nic11-2.jpg)