Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z kremem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto orzechowe z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-orzechowe-z-kremem1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto orzechowe z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-orzechowe-z-kremem2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto orzechowe z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-orzechowe-z-kremem3-2.jpg)
Krem: Z mleka cukru i budyniu z mąką ziemniaczaną ugotować budyń. Masło utrzeć i partiami dodać zimny budyń. Na koniec dodać ekstrakt wanilii i sok z cytryny do smaku.
Na pierwszy placek wyłożyć połowę kremu, na krem drugi placek i reszta kremu a następnie położyć trzeci placek i lekko docisnąć. Odłożyć do schłodzenia. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, chociaż nie jest to konieczne.
![Krok 4 - Ciasto orzechowe z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-orzechowe-z-kremem4-2.jpg)