Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto parzone- okrągłe eklerki z pomarańczową masą budyniową
Kroki postępowania
Na dużej kwadratowej blaszce rozkładamy papier do pieczenia.
Następnie napełniamy szprycę ostygniętym ciastem i na papierze do pieczenia robimy z ciasta kółko z dziurką w środku.
Piec w 200 stopniach przez około 12-15 min. Po czym wyjąć i poczekać aż ostygną.
![Krok 1 - Ciasto parzone- okrągłe eklerki z pomarańczową masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-parzone-okragle-eklerki-z-pomaranczowa-masa-budyniowa1-2.jpg)
Zdejmujemy z gazu i dajemy do ostygnięcia.
W robocie kuchennym miksujemy masło aby było puszyste, następnie dodajemy budyń i miksujemy razem. Przekładamy do miseczki dodajemy pokrojoną w kostkę pomarańczę i mieszamy łyżką. Wstawiamy do lodówki na 30 min.
![Krok 2 - Ciasto parzone- okrągłe eklerki z pomarańczową masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-parzone-okragle-eklerki-z-pomaranczowa-masa-budyniowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto parzone- okrągłe eklerki z pomarańczową masą budyniową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-parzone-okragle-eklerki-z-pomaranczowa-masa-budyniowa0-2.jpg)