Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto "Pleba?skie"
Kroki postępowania
Utrzyj 7 dag margaryny, dodaj 0.5 kg m?ki, 2 ?ó?tka, 2 ?y?ki miodu, ?y?eczk? sody i szklanke cukru pudru.
![Krok 1 - Ciasto "Pleba?skie" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plebaskie1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto "Pleba?skie" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plebaskie2-2.jpg)
0.5 litra mleka i 4 ?y?ki grysiku ugotuj i ostud?. Utrzyj 18 dag margaryny i szklank? cukru pudru a nast?pnie w utart? margaryn? i cukier wkr?caj ugotowany grysik. Nast?pnie do masy wkr?caj budy? ?mietankowy po ?y?ce, powoli. Na upieczone placki na?ó? tak powsta?y krem. Na warstw?, która b?dzie na górze na?ó? najmniej kremu.
![Krok 3 - Ciasto "Pleba?skie" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plebaskie3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto "Pleba?skie" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plebaskie4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto "Pleba?skie" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plebaskie0-2.jpg)