Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto podwójnie jabłkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto podwójnie jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-podwojnie-jablkowe1-2.jpg)
Jabłka obierz i pokrój (można to zrobić za pomocą szatkownicy) w cienkie plasterki. Każdy z rodzajów jabłek włóż do oddzielnych garnuszków. Do każdego z nich dodaj po 35 g masła i podsmażaj przez 10 minut. Antonówki zmiksuj na jednolitą masę z dodatkiem szczypty gałki i goździków, cukru oraz 3/4 rozkłóconych jaj.
![Krok 2 - Ciasto podwójnie jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-podwojnie-jablkowe2-2.jpg)
Ciasto jest najlepsze zaraz po ostudzeniu, na drugi dzień soki z nadzienia mogą rozmiękczyć spód.
![Krok 3 - Ciasto podwójnie jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-podwojnie-jablkowe0-2.jpg)