Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto podwójnie kremowe
Kroki postępowania
Miękkie masło ucieram na puch i cały czas miksując dodaję po łyżce budyniu, do momentu, aż krem stanie się jednolity i biały.
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
jajko | 5 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
budyń waniliowy | 2 opakowania (bez cukru) |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mleko | 3 szklanki |
cukier | 5 łyżek |
masło | 200 gram |
mleko | 3 szklanki |
kasza manna | 7 łyżek |
cukier | 1/2 szklanki |
masło | 3/4 kostki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
woda letnia | 1/3 szklanki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 łyżeczki |
biszkopty okrągłe | 1 opakowanie |
czekolada deserowa | 1 tabliczka |
biała czekolada | 1 tabliczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: