Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto porzeczkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto porzeczkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-porzeczkowe18-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto porzeczkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-porzeczkowe19-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto porzeczkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-porzeczkowe20-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto porzeczkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-porzeczkowe21-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto porzeczkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-porzeczkowe22-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto porzeczkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-porzeczkowe23-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto porzeczkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-porzeczkowe24-2.jpg)
jajko | 3 szt. |
cukier | 1i2/3 szklanki |
cukier waniliowy | |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
mleko 3,2% | 5 łyżek |
masło | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
porzeczki | |
sól | 1 szczypta |
sok z cytryny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: