Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto puszysta cytrynka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto puszysta cytrynka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-puszysta-cytrynka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto puszysta cytrynka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-puszysta-cytrynka2-2.jpg)
Śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo serek. Galaretki żółte oraz żelatynę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody z dodatkiem soku z cytryny. Dodajemy do masy serkowej.
Biszkopt dzielimy na dwie części za pomocą nitki. Dół układamy w blasze i nasączamy sokiem pomarańczowym. Wykładamy 1/2 masy z galaretkami. Przekrywamy drugim blatem, który również nasączamy. Następnie rozsmarowujemy resztę masy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę pomarańczową w szklance wody. Dekorujemy ciasto. Wstawiamy ponownie do lodówki na kilka godzin.
![Krok 3 - Ciasto puszysta cytrynka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-puszysta-cytrynka3-2.jpg)