Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rabarbarowo-jablkowe-z-kruszonka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rabarbarowo-jablkowe-z-kruszonka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rabarbarowo-jablkowe-z-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rabarbarowo-jablkowe-z-kruszonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rabarbarowo-jablkowe-z-kruszonka5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rabarbarowo-jablkowe-z-kruszonka6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto rabarbarowo-jabłkowe z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-rabarbarowo-jablkowe-z-kruszonka7-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
jajko | 5 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
aromat cytrynowy | kilka kropli |
masło | 10 dag |
cukier puder | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
rabarbar | 5-6 łodyg |
jabłko | 1-2 sztuki |
cukier | 2 łyżki |
kisiel truskawkowy | 2 łyżeczki |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: