Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto salceson
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto salceson foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-salceson-1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto salceson foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-salceson-2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto salceson foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-salceson-3-2.jpg)
Masę delikatnie mieszam. Następnie wykładam ją na blachę.
![Krok 4 - Ciasto salceson foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-salceson-4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto salceson foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-salceson-5-2.jpg)
Kiedy polewa zastygnie kroję ciasto na kawałki i przekładam na talerz.
![Krok 6 - Ciasto salceson foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-salceson-6-2.jpg)
jajko | 4 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
mąka tortowa | 2 szklanki |
olej | 1 szklanka |
cynamon Prymat | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 4 łyżki |
sól | 1/8 łyżeczki |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
orzechy laskowe | 1/2 szklanki |
jabłka | 4 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: