Przepis i sposób przygotowania na: ciasto serowe "mleczny start"
Kroki postępowania
Kefir, ser (użyłam typu włoskiego), kaszkę "mleczny start" (do nabycia w każdej Biedronce), oraz cukier zmiksowałam w blenderze na jednolitą masę.
![Krok 1 - ciasto serowe "mleczny start" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowe-mleczny-start2-2.jpg)
Formę (okrągłą o średnicy 20 cm) wysmarowałam masłem i wysypałam grubą warstwą otrąb pszennych. Na to wylałam masę z blendera.
![Krok 2 - ciasto serowe "mleczny start" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowe-mleczny-start1-2.jpg)
Piekłam 30 min w temp. w 160 stopniach. Ciasto wysoko rośnie podczas pieczenia i opada przy stygnięciu. Podzieliłam je na kawałki.
![Krok 3 - ciasto serowe "mleczny start" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowe-mleczny-start3-2.jpg)
Podawałam z konfiturą posmarowaną na wierzchu i posypane płatkami migdałowymi. Przepis na konfiturę TU
![Krok 4 - ciasto serowe "mleczny start" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowe-mleczny-start0-2.jpg)