Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo kakaowe
Kroki postępowania
Należy roztopić masło i po ściągnięciu z ognia dodać do niego wodę, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Może być ciepłe.
![Krok 1 - Ciasto serowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowo-kakaowe1-2.jpg)
Mąkę należy wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
W osobnej misce ubić mikserem jajka i cukier. Potem dodać do tego wymieszaną mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Nadal miksując.
Na koniec dodać roztopiony tłuszcz z wodą. Nadal miksować aby powstała jednolita konsystencja.
![Krok 2 - Ciasto serowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowo-kakaowe2-2.jpg)
Blaszkę prostokątną wyścielić papierem do pieczenia. Wlać do tego masę kakaową.
![Krok 3 - Ciasto serowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowo-kakaowe3-2.jpg)
Mikserem ubić wszystkie składniki masy serowej (ser, cukier, mąkę ziemniaczaną i budyń).
![Krok 4 - Ciasto serowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowo-kakaowe4-2.jpg)
(ja niestety musiałem poradzić sobie zwykłym workiem ze ściętą końcówką i nie wyszło to zbyt estetycznie).
Masę serową wyciskać na masę kakaową robiąc wzór kratki.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut.
![Krok 5 - Ciasto serowo kakaowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowo-kakaowe5-2.jpg)