Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo-jabłkowe
Kroki postępowania
z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Każdą część upiec osobno ok. 20 min. w 180stopniach.
![Krok 1 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe1-2.jpg)
ser biały zmielić i utrzeć z żółtkami i masłem.
![Krok 2 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe3-2.jpg)
jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie zagotować z cukrem. Gdy zmiękną zdjąć z ognia i wsypać galaretkę. Lekko schłodzić.
![Krok 4 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe4-2.jpg)
jedno ciasto włożyć do formy z zastawkami i wylać ciepłą masę serową. Przykryć drugim ciastem.
![Krok 5 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe7-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto serowo-jabłkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-serowojablkowe0-2.jpg)