Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe5-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe6-2.jpg)
Śliwki opłukać , usunąć pestki. Połówki śliwek ułożyć na cieście
![Krok 3 - Ciasto śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe7-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe8-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe9-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto śliwkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowe10-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szkl |
margaryna | 1 szt |
jajko | 3 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 5 łyżek |
śmietana 18 proc | 1/4 szkl |
śliwki węgierki | 1 kg |
budyń waniliowy | 1 szt |
cukier puder | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: