Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowe pod pierzynką
Białka ubić ze szczyptą soli i stopniowowsypywać cukier puder i budyń.Bezę wyłozc do blachy na ciasto i piec około50 min w temp z termoobiegiem.
żółtko jajek | 2 szt |
mąka | 2 szkl |
cukier | 3/4 szkl |
proszek do pieczenia | 2 łyżek |
masło | 3/4 kostki |
śliwki węgierki | 1 kg |
beza | |
białko | 4 szt |
cukier | 1/2 szkl |
budyń | 1 op |
sól | szczypta |
jajko | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: