Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowo-malinowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto śliwkowo-malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowo-malinowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto śliwkowo-malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowo-malinowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto śliwkowo-malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowo-malinowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto śliwkowo-malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowo-malinowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto śliwkowo-malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowo-malinowe5-2.jpg)
Na owocach z ciasta ułożyć kratkę.
![Krok 6 - Ciasto śliwkowo-malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowo-malinowe6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto śliwkowo-malinowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sliwkowo-malinowe7-2.jpg)
mąka tortowa | 3 szkl |
żółtko jajek | 3 szt |
masło | 20 dag |
śmietana gęsta | 3-4 łyżki |
cukier puder | 15 dag |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
śliwki węgierki | 1 kg ( z syropu) |
maliny świeże | 30 dag |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4-5 łyżek |
orzechy nerkowca | 5 dag |
orzechy włoskie | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: