Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone.
Kroki postępowania
Nadzienie: Dokładnie oczyszczone Kanie pokroiłam na kawałki i podsmażyłam na maśle z odrobiną soli i pieprzu około 5 minut. Po ostygnięciu dodałam cebulę pokrojoną w kostkę i połączyłam serkiem mascarpone. Doprawiłam solą i pieprzem.
![Krok 1 - Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smazone-z-nadzieniem-z-kani-i-mascarpone1-2.jpg)
Ciasto: Mąkę przesiałam do miski dodałam otręby, sól, kurkumę, proszek do pieczenia. Wymieszałam, dodałam miękkie masło i jajko, a następnie zagniotłam ciasto. Ciasto rozwałkowałam na grubość około 2-3 mm i wycięłam szklanką koła. Na koła z ciasta nałożyłam nadzienie przykryłam drugim kołem i skleiłam boki.
![Krok 2 - Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smazone-z-nadzieniem-z-kani-i-mascarpone2-2.jpg)
Na patelni rozgrzałam oliwę i smażyłam na złoty kolor z obu stron, po wyjęciu z patelni odsączyłam z nadmiary tłuszczu na ręcznikach papierowych. Smacznego.
![Krok 3 - Ciasto smażone z nadzieniem z Kani i mascarpone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smazone-z-nadzieniem-z-kani-i-mascarpone0-2.jpg)