Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowo jagodowe
Kroki postępowania
Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem .Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20minut.
![Krok 1 - Ciasto śmietankowo jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietankowo-jagodowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto śmietankowo jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietankowo-jagodowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto śmietankowo jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietankowo-jagodowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto śmietankowo jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietankowo-jagodowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto śmietankowo jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietankowo-jagodowe5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto śmietankowo jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietankowo-jagodowe6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto śmietankowo jagodowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietankowo-jagodowe0-2.jpg)
mąka | 6 łyżek |
cukier | 5 łyżek |
jajko | 6 szt |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
Masa śmietankowa | |
śmietana 30% | 500 ml |
cukier | 3 łyżki |
delicje | 2 paczki |
dżem jagodowy | 1 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | |
galaretka wiśniowa | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: