Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietanowo- cytrynowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto śmietanowo- cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietanowo-cytrynowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto śmietanowo- cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietanowo-cytrynowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto śmietanowo- cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietanowo-cytrynowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto śmietanowo- cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-smietanowo-cytrynowe4-2.jpg)
jaja | 3 szt |
cukier | 9 dag |
cukier waniliowy | 1/2 opakowania |
mąka pszenna | 6 dag |
mąka ziemniaczana | 4 dag |
budyń cytrynowy | 2 szt |
woda | 2 szkl |
cukier | 1/2 szkl |
sok z cytryny | 8 łyżeczek |
masło | 1 kostka |
śmietana kremowa 30% | 600 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżeczki |
cukier puder | 3 łyżki |
herbatniki | na wierzch |
polewa czekoladowa | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: