Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śnieżka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto śnieżka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sniezka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto śnieżka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sniezka2-2.jpg)
Śnieżkę ubijamy z mlekiem ,wlać tężejącą galaretkę .I odstawić do stężenia. Tak samo robimy ze śnieżką agrestową.
![Krok 3 - Ciasto śnieżka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sniezka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto śnieżka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sniezka4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto śnieżka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-sniezka5-2.jpg)
jajko | 5 |
orzechy | 6 łyżek (orzechy zmielone) |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
cukier kryształ | 3 łyżki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
bita śmietana w proszku | 1 opakowanie |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
galaretka wiśniowa | 1 opakowanie |
galaretka agrestowa | 1 opakowanie |
mleko 3,2% | 1 szklanka |
bita śmietana | 1 opakowanie |
cukierki | kuleczki 1 opakowanie małe |
czekolada mleczna | 1 tabliczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: