Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Stefania z musem gruszkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Stefania z musem gruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-stefania-z-musem-gruszkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Stefania z musem gruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-stefania-z-musem-gruszkowym2-2.jpg)
Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i przełożyć do garnka. Prażyć do momentu aż owoce się rozpadną. Następnie dodać sypką galaretkę i rozrobioną żelatynę (żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać dodając 2 łyżki wody, dokładnie wymieszać). Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować ! Wystudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Następnie wlać do formy na herbatniki i wstawić do lodówki.
![Krok 3 - Ciasto Stefania z musem gruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-stefania-z-musem-gruszkowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Stefania z musem gruszkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-stefania-z-musem-gruszkowym4-2.jpg)