Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto straciatella z truskawkami
Kroki postępowania
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na gładką lśniacą pianę pod koniec wsypując, łyżka po łyżce cukier, aż piana będzie sztywna, dodajemy żółtka i miksujemy, mąkę mieszamy z proszkiem przesiewamy przez sito do masy jajecznej i delikatnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach , biszkopt ma być puszysty.
![Krok 1 - Ciasto straciatella z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-straciatella-z-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto straciatella z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-straciatella-z-truskawkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto straciatella z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-straciatella-z-truskawkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto straciatella z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-straciatella-z-truskawkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto straciatella z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-straciatella-z-truskawkami5-2.jpg)
Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody, płynną i ostudzoną mieszamy z jogurtem cukrem pudrem oraz pokrojonymi truskawkami, wykładamy na wierzch ciasta. Dekorujemy dowolnie. Zostawiamy na całą noc w lodówce. Słodkich wypieków!
![Krok 6 - Ciasto straciatella z truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-straciatella-z-truskawkami6-2.jpg)