Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Tajemniczy Ogród
Kroki postępowania
Biszkopt ciemny. Białka ubijam na sztywno. Nadal ubijając dodaję cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24cm x 24cm), wyłożoną papierem. Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni.
![Krok 1 - Ciasto Tajemniczy Ogród foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tajemniczy-ogrod1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Tajemniczy Ogród foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tajemniczy-ogrod2-2.jpg)
Polewa: Margarynę, wodę, cukier oraz kakao przekładam do garnuszka i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Gęstą polewę rozsmarowuję na wierzchu ciasta. Gotowe ciasto posypuję kakaową posypką i wstawiam na godzinę do lodówki.
![Krok 3 - Ciasto Tajemniczy Ogród foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tajemniczy-ogrod3-2.jpg)