Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Tropicana
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Tropicana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tropicana1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Tropicana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tropicana2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Tropicana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tropicana3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Tropicana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tropicana4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto Tropicana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tropicana5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto Tropicana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tropicana6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto Tropicana foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tropicana7-2.jpg)
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 5 sztuk |
aromat waniliowy | kilka kropli |
sok z granatu | 2 szklanki (sok z kartonu) |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
galaretka truskawkowa | 1 opakowanie |
galaretka kiwi | 2 opakowania |
gorąca woda | 2,5 szklanki |
bita śmietana w proszku | 2 opakowania (Śnieżka) |
mleko | 400 ml |
kiwi | 2-3 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: