Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tureckie
2. Krem: Margarynę i cukier utrzeć, kolejno dodawać po łyżce kwaśnego mleka (należy uważać aby się nie ścięło!).
3. Krem wyłożyć na zimne upieczone ciasto. Polać polewą.
margaryna | 15 dag |
cukier kryształ | 15 dag |
mąka pszenna | 15 dag |
jajko | 4 szt |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kwaśne mleko | 1 szklanka |
cukier kryształ | 1 szklanka |
margaryna | 1 kostka |
cukier waniliowy | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: