Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z jabłkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami22-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami23-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami24-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami25-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami26-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami27-2.jpg)
margaryna | 25 dkg |
cukier puder | 25 dkg |
jajko | 6 sztuk |
mąka pszenna | 50 dkg |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 18 proc | 200 ml |
jabłka | 80 dkg |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | |
cukier | do posypania jabłek |
cukier puder | do posypania ciasta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: