Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z jabłkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami6-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami7-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami8-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami9-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto ucierane z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-ucierane-z-jablkami10-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 4 sztuki |
mleko | 3/4 szklanki |
olej | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
skórka z cytryny | |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
cynamon | 1/2 łyżeczki |
jabłka | 3 sztuki |
kasza manna | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: