Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto w 5 minut z mikrofali
2. Następnie dodać sypkie składniki i również dokładnie wymieszać.
3. Ciasto wlać do kokilek lub miseczek przystosowanych do mikrofali (bez złotych i srebrnych dodatków). Wykorzystałam 2 bulionówki z hartowanego szkła o pojemności 1/2 litra (mogą być mniejsze). Ciasta nałożyć nie więcej niż do 1/2 wysokości naczynia.
4. Ciasto wstawić do mikrofali, ustawiając na najwyższą moc (u mnie 750) i 2 minuty. Obserwować, gdy ciasto urośnie trzymać w mikrofali jeszcze chwilę (1 minutę). Powinno mieć suchą powierzchnię. jeśli jest wilgotna dodać jeszcze z 30 sekund. Zbyt długie pieczenie może spowodować to, że ciasto będzie twarde.
5. Wyjąć z mikrofali, chwilę odczekać (po wyjęciu ciasto ciągle się piecze i nie wolno go jeść).
6. Podawać polane odrobiną czekolady, z bitą śmietaną lub z ulubionym dżemem.