Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto W-Z
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z7-2.jpg)
Schłodzić.
Smacznego :)
![Krok 8 - Ciasto W-Z foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-w-z8-2.jpg)
jaja | 6 sztuk |
mąka pszenna | 0,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
cukier | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
śmietana 30% | 500 ml |
serek mascarpone | 500 g |
cukier puder | |
galaretka truskawkowa | 1 sztuka |
powidła śliwkowe | |
czekolada gorzka | |
mleko |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: