Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wąsy dziadka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto wąsy dziadka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wasy-dziadka2-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto wąsy dziadka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wasy-dziadka1-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto wąsy dziadka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wasy-dziadka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto wąsy dziadka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wasy-dziadka0-2.jpg)
mąka pszenna | 350 g |
masło | 150 g |
mleko | 7 łyżek |
cukier | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 4 sztuka |
proszek do pieczenia | 2 łyzeczka |
kwaśna śmietana | 2 łyzki |
białko | 4 sztuka |
orzechy włoskie | 200 g |
cukier waniliowy | 2 opakowania |
kakao | 2 łyżki |
cukier drobny | 150 g |
Cynamon mielony Prymat | 1 łyżeczka |
czekolada gorzka | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: