Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiśniowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe16-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe17-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe18-2.jpg)
Przygotować żelatynę: rozpuścić żelatynę w 1/2 szklanki wody ciepłej i zimnej. Poczekać aż trochę się ostudzi.
![Krok 4 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe19-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe20-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe21-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe22-2.jpg)
![Krok 8 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe23-2.jpg)
![Krok 9 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe24-2.jpg)
![Krok 10 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe25-2.jpg)
![Krok 11 - Ciasto wiśniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wisniowe26-2.jpg)
sucharki | 24 sztuki |
orzechy włoskie | 200 gram |
krem czekoladowy | 400 gram |
śmietana kremówka | 0,5 l |
śmietana kwaśna | 200 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżeczki |
wiśnie bez pestek | 2 słoiki |
galaretka wiśniowa | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: