Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z chrupiącymi jabłkami
Kroki postępowania
Jabłka wykładamy do formy do tarty, posypujemy pokruszonymi na średnie kawałki orzechami.
![Krok 1 - Ciasto z chrupiącymi jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-chrupiacymi-jablkami3-2.jpg)
Do suchych składników, wlewamy powoli składniki płynne i miksujemy na wolnych obrotach, do chwili aż ładnie się połączą.
![Krok 2 - Ciasto z chrupiącymi jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-chrupiacymi-jablkami2-2.jpg)
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
![Krok 3 - Ciasto z chrupiącymi jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-chrupiacymi-jablkami1-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z chrupiącymi jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-chrupiacymi-jablkami0-2.jpg)