Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem morelowym
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając po trochu cukru, cały czas ubijając. Następnie dodawać do piany po jednym żółtku i obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
![Krok 1 - Ciasto z dżemem morelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dzemem-morelowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z dżemem morelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dzemem-morelowym3-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z dżemem morelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dzemem-morelowym4-2.jpg)
Mocno schłodzoną śmietanę ubić, dodawać po łyżce zimnej galaretki cytrynowej rozpuszczonej w 1 szkl wrzącej wody, ubić, odstawić do stężenia.
Galaretki truskawkowe przygotować według przepisu na opakowaniu.
![Krok 4 - Ciasto z dżemem morelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dzemem-morelowym2-2.jpg)
1.biszkopt cieńszy 2.dżem morelowy 3.krem ze śmietany 4.biszkopt grubszy 5.dżem morelowy 6.krem ze śmietany 7.wierzch ciasta zalać galaretką truskawkową, odstawić do lodówki
![Krok 5 - Ciasto z dżemem morelowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-dzemem-morelowym0-2.jpg)