Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z malinami
Kroki postępowania
Upieczone ciasto przełożyć na posypaną cukrem pudrem lnianą ściereczkę i zwinąć w rulon razem ze ścierką. Zostawić do ostygnięcia. Zimną roladę ostrożnie rozwinąć, posmarować dżemem malinowym i zwinąć ponownie.
Ciasto ucierane: Formę keksową o długości 35 cm posmarować tłuszczem i posypać mąką. Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i aromatem lub sokiem z cytryny. Dodawać po jednym jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu wlać mleko. Utrzeć na gładką masę.Połowę ciasta wlać do formy, na środku ułożyć roladę.
![Krok 1 - Ciasto z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-malinami46-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-malinami47-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-malinami48-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-malinami49-2.jpg)