Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z manną i borówkami
Kroki postępowania
Niewielką formę wyścielić papierem lub folią spożywczą, ułożyć 10 herbatników.
![Krok 1 - Ciasto z manną i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-manna-i-borowkami1-2.jpg)
Do garnka wrzucić masło, wlać mleko. Postawić na ogniu i podgrzewać aż masło się rozpuści.
![Krok 2 - Ciasto z manną i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-manna-i-borowkami2-2.jpg)
Dodać cukier i zagotować.
![Krok 3 - Ciasto z manną i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-manna-i-borowkami3-2.jpg)
Wsypać kaszę cały czas mieszając, aby nie było grudek. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia.
![Krok 4 - Ciasto z manną i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-manna-i-borowkami4-2.jpg)
Wylać gorącą masę na przygotowane wcześniej herbatniki. Odstawić do ostudzenia i wstawić do lodówki do schłodzenia.
![Krok 5 - Ciasto z manną i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-manna-i-borowkami5-2.jpg)
Następnie ułożyć na wierzchu borówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Na schłodzoną masę wysypać owoce, wlać galaretkę, wstawić do lodówki na całą noc.
Pokroić na porcje i podawać, przechowywać w lodówce
![Krok 6 - Ciasto z manną i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-manna-i-borowkami6-2.jpg)