Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą kawową i jabłkami
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mąki proszek do pieczenia, olej i wodę. Mieszamy. Wylewamy na formę 25/36 pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół
![Krok 1 - Ciasto z masą kawową i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-kawowa-i-jablkami1-2.jpg)
Z mleka, cukru, budyniu, kawy, kakao i mąki ziemniaczanej gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
![Krok 2 - Ciasto z masą kawową i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-kawowa-i-jablkami2-2.jpg)
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do rozpadnięcia się jabłek a następnie dodajemy galaretkę w proszku i cukier- mieszamy.
![Krok 3 - Ciasto z masą kawową i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-kawowa-i-jablkami3-2.jpg)
Ciasto- masa kawowa- jabłka- masa kawowa- ciasto
![Krok 4 - Ciasto z masą kawową i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-kawowa-i-jablkami4-2.jpg)